Dermatita atopica

Dermatita atopica

Dermatita atopica pentru bebelusi, sugari, copii si adulti - tratament naturist

 

Dermatita atopica este o afectiune care apare cu o frecventa crescuta in primele luni de viata, dar poate debuta si dupa varsta de 2-3 ani sau chiar mai tarziu.

Dermatita atopica este o boala inflamatorie cronica ( in evolutie prezinta perioade de acutizare,care alterneaza cu perioade de remisie ) a pielii. Se manifesta prin prezenta unor leziuni rosietice la nivelul pielii, cu prurit (mancarime) intens, iritabilitate, risc crescut de suprainfectare a leziunilor, pielea fiind foarte uscata.

Foarte important în reducerea puseelor de eruptive este folosirea regulata a cremelor emoliente si evitarea contactului cu alergenii. De asemenea, este bine de stiut ca sapunurile astringente si antibioticele topice sau orale afecteaza echilibrul pH-ului pielii si pot încuraja colonizarea facuta de microorganismele patogene.

Apa termala joaca un rol esential în mentinerea hidratarii pielii si calmarea puseelor de mâncarime si iritatii. De asemenea, untul de shea si untul de mango furnizeaza pielii acizi grasi într-o cantitate relativ ideala si contine alcooluri terpenice care încurajeaza absorbtia acizilor grasi în piele.

Dermatita atopica

Dermatita atopica